Veterinär

Veterinärstation varannan tisdag, se kalendern för mer information

Solbergs Veterinärmottagning – Skyttmons behandlingsstall – Frösö Hästgård

I ett unikt samarbete har Du nu möjlighet att skaffa ett heltäckande hälsoupplägg för Din häst. Med veterinär och equiterapeut på hemmaplan, som alltid finns nära tillhands, får Du snabbt hjälp med allt från den årliga vaccinationen, tandkontrollen till en akut skada eller hältutredning.

Vi som jobbar:

Leg veterinär Caroline Bränngård
Började sin yrkeskarriär som veterinär 2009 hos Distriktsveterinärerna och arbetade där främst med hästpatienter men även smådjur och lantbrukets djur. Driver sedan maj 2014 Solbergs Veterinärmottagning AB med egen häst- och smådjursmottagning på gården samt ambulerande praktik.

Caroline har gått t o m delsteg II i utbildning till att bli hästtandläkare och anlitas flitigt runt om i länet vad gäller tandvård för häst.
Har AI kompetens för häst och sommartid mottagning för ston både vad gäller fryst- och färsksemin.

Privat har hon stor erfarenhet av hästar och har ridit samt haft egna hästar i drygt 30 år.  Innan veterinärutbildningen blev det flera perioder som hästskötare i Sverige och utomlands.
Nu bedrivs egen uppfödning av dressyrstammade hästar på gården "Torpet i Solberg". (se www.torpetisolberg.se)

Veterinärassistent Sarah Eriksson
Utbildad och, av jordbruksverket, godkänd hovslagare. Har eget företag som hovslagare och sedan i höst även anställd deltid som assistent på Solbergs veterinärmottagning.

Prisad som bästa hovslagare 2011 av Hovslagarföreningen.

 

 

Monica NilssonEquiterapeut Monica Nilsson
Diplomerad equiterapeut från ISHU, Strömsholm år 1993. Monica har sedan dess jobbat med rehabilitering och behandlingar med specialisering på kiropraktik.
Hon har verksamheten på egen hästgård i Skyttmon och är även ambulerande i Jämtland, Västernorrland och Medelpad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Förutom de vanliga kontrollerna en häst kan behöva genomgå, erbjuder vi även olika paket.

 

ATT TÄNKA PÅ:

Direktreglering innebär att vi kontaktar försäkringsbolaget och de reglerar skadan direkt. På så vis behöver inte Ni som djurägare ligga ute med pengar utan betalar bara självrisken direkt till oss. För att vi ska kunna direktreglera är viktigt att Ni vet vilket försäkringsbolag och vilket försäkringsnummer ni har- tag gärna med försäkringsbrevet vid besöket.

Hälsokontroll av en fullt frisk häst täcks inte av en A1 försäkring. Detsamma gäller för tandpaketet. Hittar man dock något veterinärmedicinskt fel på hästen kan försäkringen gå in och ersätta. De flesta försäkringar ersätter inte naprapatbehandling, kontrollera gärna med just Ditt försäkringsbolag vad som gäller för Din häst.

Paketpriserna är riktpriser, behöver hästen behandlas tillkommer dessa kostnader. Vi har ingen möjlighet att se om Din häst är försäkrad och vilka villkor som gäller, det är därför väldigt klokt att innan besöket hos oss kontrollera vilka villkor ni har. Vi tar självklart emot även hästar som inte är försäkrade och då betalar Du som djurägare.

En hältutredning tar tid! Ofta flera timmar.

Cafeterian är öppen hela dagen/kvällen.
Där finns allt i från hembakat fikabröd, toast och enklare maträtter.

Ta med hästens pass! Vissa behandlingar skall antecknas i passet

Kontrollera vaccinationsstatus på Din häst, kanske är det dags att vaccinera vid ert besök?

SOM KUND HOS OSS FÅR DU:

Tips och råd om skoning av vår hovslagare.
Rådgivning och recept vid avmaskning.
Tid för återbesök: vacc. hälso-tandkontroller m.m skickas ut via sms el mail om så önskas.

Bokning sker via: frosohastgard@telia.com, 073-073 07 15

Vi ser fram emot att få samarbeta med Dej och Din häst!

Varmt Välkommen hälsar:
Solbergs Veterniärmottagning:Veterinär Caroline Bränngård, Hovslagare Sarah Eriksson, Skyttmons behandlingsstall: Equiteraput Monica Nilsson  
Frösö Hästgård:  Inger Netterström